Swingen als LHBT'er

Swingen als lhbt'er

Swingen als LHBT'er, hoe gaat dat en hoe zit het met de stigma's rondom seks met je eigen geslacht?

Swingen kan best ingewikkeld zijn. Swingen als LHBT'er doet hier nog een schepje bovenop. Hoewel je van mensen in de swingers gemeenschap mag verwachten dat deze erg open zijn wil dit in de praktijk nog wel eens tegenvallen.

Hieronder zullen wij eerst bij de basis beginnen en vertellen wie LHBT'ers zijn. Vervolgens zullen wij het hebben over de stigma's die er spelen en als laatste zullen wij wat tips geven over hoe je met deze stigma's om kunt gaan.

Wie of wat zijn LHBT'ers?

LHBT is een Nederlandse afkorting die staat voor onder andere homoseksuelen,  lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De term wordt gebruikt om mensen aan te duiden die een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit hebben die afwijkt van de hetero norm en traditionele genderrollen.

Hier een korte uitleg van bekende en minder bekende termen binnen de LHBT:

Lesbiennes: Lesbiennes zijn vrouwen die zich romantisch en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen.

-Homoseksuelen: Homoseksuelen zijn mannen die zich romantisch en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere mannen. Deze term kan voor zowel homoseksuele mannen (vaak ook gay genoemd) als voor lesbische vrouwen worden gebruikt.

-Biseksuelen: Biseksuelen zijn mensen die zich romantisch en/of seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen.

-Panseksuelen: Panseksuelen voelen zich tot mensen aangetrokken ongeacht hun geslacht of genderidentiteit. Mensen die zich identificeren als panseksueel voelen zich vaak aangetrokken tot iemand op basis van persoonlijkheid en eigenschappen zonder dat de biologische geslacht of genderidentiteit van die persoon een bepalende factor is. Panseksueel wordt vaak verward met biseksualiteit, echter benadrukt panseksualiteit expliciet de mogelijkheid van aantrekking tot mensen buiten de traditionele man/vrouw gender binaire.

-Transgenders: Transgenders zijn mensen wiens genderidentiteit niet overeenkomt met het geboortegeslacht. Hierin heb je ook diverse vormen zoals non-binair en genderfluïde.

-Non-binair: Non-binaire mensen identificeren zichzelf als geen enkel geslacht, ze voelen zich geen man of vrouw, maar meer ergens daar tussenin. 

-GenderfluïdeGenderfluïde mensen zijn zoals de naam al laat blijken fluïde in welke gender zij zich identificeren en voelen, de ene dag voelen ze zich meer mannelijk en de andere dag voelen zij zich meer vrouwelijk. Tevens kunnen zij zich ook daar tussenin identificeren zoals een non-binair persoon.

Wat zijn de stigma's rondom seks met het eigen geslacht?

Het stigma rondom seks met het eigen geslacht is een complex fenomeen dat varieert per cultuur, religie en tijdsperiode. Veel religies hebben eeuwenlang seks met hetzelfde geslacht veroordeeld wat natuurlijk heeft bijgedragen aan het stigma. Net als bij veel religies worden de minderheidsgroepen, waaronder de LHBT'ers naar beneden gedrukt om machtsstructuren te behouden. 

Door dit soort veroordelende gedachte gangen hebben wij geleerd om terughoudend te zijn wat betreft seks met mensen van het eigen geslacht. Het wordt vaak als vies gezien dat mannen seks met elkaar kunnen hebben terwijl er juist enorm gefantaseerd wordt over vrouwen die met elkaar seks hebben. 

Dit stigma zie  je vaak terug tijdens het daten, mannen die al opspringen als een andere man zacht tegen ze aan komen in bijvoorbeeld een jacuzzi of als de handen van de mannen elkaar kruisen tijdens het masseren van de dames. Je ziet het ook vaak terug in dat hetero stellen of stellen waarvan de vrouw biseksueel is niet open staan om met een stel te daten waarbij de man biseksueel is, tegelijkertijd zoeken ze vaak juist stellen waarbij de vrouw bi is. 

Swingen als LHBT'er, hoe ga je om met deze stigma's?

Over het algemeen hebben maar weinig stellen er moeite mee als de vrouw van het andere stel bi is. Sterker nog, wij hebben gemerkt dat het zelfs vaak van de vrouw verwacht wordt dat zij bi is. Echter als de man anders geaard is dan hetero zien veel stellen hier een probleem in.

Hoe kan je hier mee om gaan? In een club kan je bijvoorbeeld er voor kiezen om niet over geaardheid te praten, dit kan echter erg onnatuurlijk aanvoelen. Online is het daarentegen een stuk makkelijker, op de meeste swingers sites kan iedereen namelijk vrijuit zien wat iemands geaardheid is. Stellen die niet open staan voor LHBT'ers zullen hierdoor al meteen afwijzen of niet reageren. Dit hoeft uiteraard niet erg te zijn aangezien je zo juist makkelijker de stellen vindt die er wel voor open staan of het zelfs een toevoeging vinden.

Gelukkig hebben wij gemerkt dat hoe normaler jij er zelf over doet hoe normaler andere mensen het vinden. Wees dus gewoon jezelf, dit zorgt uiteindelijk voor de leukste ontmoetingen en misschien wel swingers vriendschappen.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.