• Gratis verzending

  Voor bestellingen vanaf € 50

 • Dezelfde dag verzonden

  Ma t/m vr voor 18:00 besteld

 • Veel betaalmethodes

  Ideal, PayPal en nog veel meer

 • Stel ons gerust je vraag

  Wij kennen onze spullen goed

Beginnen met swingen

Beginnen met swingen

Willen jullie de relatie wat meer open stellen door middel van het swingen? Maar weet je niet waar jullie aan moeten denken of hebben jullie geen idee wat er mogelijk is? Dan is deze blog mogelijk iets voor jullie.

Wat gaan wij bespreken?

 • Wat is swingen nou eigenlijk?
 • Waar moet je aan denken?
 • Waar kan je allemaal swingen?
 • Hoe kan je meer swingers leren kennen?

Wat is swingen nou eigenlijk?

Swingen is een vorm van ethische non-monogamie. Dit houdt in dat stellen er samen voor kiezen om seks te hebben met anderen buiten hun eigen relatie om, meestal gezamenlijk. Het is pas swingen als er wederzijdse toestemming is met een goede en open communicatie onderling. 

Het is belangrijk dat er onderling goede afspraken worden gemaakt voor er wordt begonnen met het swingen. Swingen is een levensstijl die niet voor iedereen is weggelegd en werkt alleen in een relatie waarin je elkaar voor de volle 100% vertrouwd. Het is dus niet een laatste redmiddel voor een kwakkelende relatie, doe je dit wel dan zal deze nog sneller bergafwaarts kunnen gaan.

Waar moet je aan denken?

Voordat jullie gaan swingen moeten er bepaalde dingen worden besproken over wat jullie wel en niet willen. Tevens moet je er ook aan denken dat je je regelmatig zult moeten laten testen op soa's, bijvoorbeeld bij je huisarts of via de GGD in je regio. 

Zaken waar je samen regels over vast moet stellen:

 • Met wie gaan jullie swingen? Met stellen, of ook met single mannen en vrouwen.
 • Hoe ver gaan jullie? Volledig partnerruil, of alleen oraal partnerruil.
 • Ben je snel jaloers? Dan zou het swingen wellicht een probleem kunnen worden.
 • Alleen heteroseks of ook man/man en/of vrouw/vrouw contact.
 • En wat voor seks vinden jullie goed om met een ander te doen, denk hierbij aan bijvoorbeeld anale seks.

Waar kan je allemaal swingen?

Vele stellen gaan naar parenclubs toe om te swingen, hier ga je in een sexy outfit zoals een mooi jurkje en voor de heren een mooie boxer of string heen. Wordt het jullie eerste keer in die club, vraag dan gerust bij binnenkomst aan het personeel om een rondleiding door de club. In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn. Kijk goed op de website van de desbetreffende club om te zien wat de verwachte sfeer en dresscode is, de ene club vind een sexy jurkje al goed, terwijl een andere echt een sexy lingeriesetje eist.

Naast parenclubs heb je ook meerdere erotische bioscopen, kijk ook voor deze op de website wat hier de regels zijn en wat je daar kan verwachten.

Je kan natuurlijk ook thuis swingen door de persoon of personen waar jullie mee willen gaan swingen uit te nodigen. Denk hierbij wel aan om er zeker van te zijn dat ze echt zijn, bijvoorbeeld door van te voren te gaan videobellen. Let er ook op als jullie thuis gaan swingen dat jullie niet door bijvoorbeeld kinderen of je huisdieren gestoord kan worden. Zorg dus voor een oppas voor de kinderen en swing in een andere ruimte dan je geliefde huisdieren.

Hoe kan je meer swingers leren kennen?

Je kan mede swingers op verschillende manieren en op diverse plekken leren kennen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Een parenclub
 • Een gratis site online
 • Een betaalde site online

De parenclub hebben we het net al over gehad. Het voordeel van de parenclub is dat je weet dat eigenlijk iedereen die binnen rondloopt een swinger is. Een ander groot voordeel is dat je degene meteen in het echt ziet en spreekt. Je weet dus zeker dat iemand echt is en hoe ze er werkelijk uitzien.

Een gratis site online heeft uiteraard als voordeel dat het volledig gratis is. Zowel een parenclub als online kan met de tijd wat duur worden. Het grote nadeel is dat dit soort sites voor iedereen beschikbaar zijn. Er zullen hier dus ook veel single mannen op zitten die gewoon wat geiligheid zoeken. Sommigen voor foto's, andere simpelweg voor een gesprek. Deze single mannen zullen je daarentegen wel veel tijd kosten omdat je hierdoor echt moet testen of iemand ook daadwerkelijk echt is. Daarnaast heb je online ook de kans dat iemand niet daadwerkelijk af durft te spreken. Dit is nog lastiger te testen dan of iemand echt is of niet. Kortom, een gratis online site kan handig zijn, maar kan ook veel tijd opeisen. 

Een betaalde online site heeft uiteraard als nadeel dat het niet gratis is. Daarnaast heb je ook nog steeds kans op de mensen die nep zijn of niet durven. De kans hierop verschilt daarentegen wel meer per betaalde site. Doordat het betaald is zal het in principe minder mensen aantrekken die er simpelweg alleen zijn voor de foto's en de geile gesprekken. Daarnaast hebben sommige betaalde sites ook extra functies toegevoegd om de betrouwbaarheid te checken. Zoals verificaties door de site/app of door verificaties door andere gebruikers. 

Persoonlijk gaan wij voor de parenclub bij ons in de buurt of voor de betaalde site SDC. Wij hebben gemerkt dat dit de meest betrouwbare site is voor swingers met een goed validatie systeem. Wil je SDC.com graag gratis testen en ons tegelijkertijd steunen, gebruik dan bij aanmelding de code 37349.